ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Την Παρασκευή, 6/9, σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ του συλλόγου μας, συγκροτήθηκε η ανοιχτή απεργιακή επιτροπή. Ο ρόλος της είναι να σχεδιάσει, να οργανώσει, και να συντονίσει την πρακτική διάσταση των δράσεων που αποφασίστηκαν στη ΓΣ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στις επικείμενες μαζικές διαθεσιμότητες-απολύσεις εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ευρύτερα στο δημόσιο τομέα, καθώς και να εξασφαλίσει τις συνθήκες αποτελεσματικής περιφρούρησης της απεργίας. Όλα τα νεότερα για την απεργία και τις συνεδριάσεις της απεργιακής επιτροπής δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα https://apergoiekpa.wordpress.com

Η απεργιακή επιτροπή συνεδριάζει καθημερινά σε χρόνο και τόπο που ορίζεται στη συνεδρίαση της προηγούμενης ημέρας και δημοσιοποιείται με κάθε πρόσφορο τρόπο. Η συμμετοχή όλων μας στην απεργιακή επιτροπή και τις συνεδριάσεις της είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια, τη Δευτέρα, 9/9, μετά την παρέμβαση στη Σύγκλητο. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό των πρώτων δύο ημερών της απεργίας.

Στην πρώτη συνεδρίαση της απεργιακής επιτροπής συζητήθηκαν πρακτικά ζητήματα οργάνωσης της απεργίας και:

 1. Αποφασίστηκε τη Δευτέρα, 9/9, να προχωρήσουμε στην ενημέρωση όλων των συναδέλφων, ανά υπηρεσία, για

  A.  
  την παράσταση στη Σύγκλητο (9/9, 11π.μ.)
  B.  και για την απεργία διαρκείας (10-20/9). 

  Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να ενισχύσουν με την παρουσία τους αυτή τη διαδικασία. Οι συναντήσεις που ορίστηκαν για την έναρξη των ενημερώσεων είναι 8π.μ. στα εξής σημεία: Α. Κεντρικό κτίριο για το κέντρο,
  Β. Πύλη Ζωγράφου για την Πανεπιστημιούπολη,
  Γ. Είσοδος Οδοντιατρικής Σχολής για την Ιατρική και τα νοσοκομεία,
  Δ. Είσοδος κτιρίου ΤΕΦΑΑ

 2. Δημιουργήθηκαν τέσσερις ομάδες εργασίας. Η λειτουργία τους αφορά την προπαρασκευή των υλικών συνθηκών της απεργίας και οποιαδήποτε ενέργειά τους ελέγχεται από την απεργιακή επιτροπή.
  1. Ομάδα Επικοινωνίας: Στόχος της η σύνταξη προσχεδίων ενημερωτικών κειμένων, δελτίων τύπου, κ.α., και, μετά την έγκρισή τους από την απεργιακή επιτροπή, η διακίνηση τους με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (στην ακαδημαϊκή κοινότητα, σε φορείς, κοινό, ΜΜΕ, κ.α.)
  2. Ομάδα Συντονισμού: Αναλαμβάνει το συντονισμό με φορείς εντός ΕΚΠΑ (άλλους συλλόγους εργαζομένων, φοιτητές, διδάσκοντες κ.α.) και εκτός (ΑΕΙ-ΤΕΙ και άλλους κλάδους του δημοσίου σε απεργία, κ.α.)
  3. Ομάδα Επιμελητείας: Είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση και προετοιμασία υλικών απαραίτητων για την απεργία (αφίσες, πανό, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, κ.α.)
  4. Ομάδα Περιφρούρησης: Παρά το ότι όλοι οι απεργοί συμμετέχουν στην περιφρούρηση της απεργίας, η συγκεκριμένη ομάδα ασχολείται με την οργάνωση και το συντονισμό πρακτικών ζητημάτων και είναι κατανεμημένη ανά κτιριακό συγκρότημα, ούτως ώστε να υπάρχει ανά πάσα στιγμή μια εικόνα για την πορεία της απεργίας και δυνατότητα παρέμβασης σε τυχόν προβλήματαΗ πλαισίωση των ομάδων εργασίας είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Δηλώστε την προτίμησή σας σε κάποια ή κάποιες από αυτές είτε στη συνεδρίαση της απεργιακής επιτροπής τη Δευτέρα 9/9, είτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της απεργιακής επιτροπής apergoi.ekpa@gmail.com

Για επικοινωνία με την απεργιακή επιτροπή μπορείτε να στέλνετε e-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  της απεργιακής επιτροπής apergoi.ekpa@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s