Δελτίο τύπου: Σχετικά με την ανακοίνωση πρώην πρυτάνεων

Πρώην πρυτάνεις του ΕΚΠΑ, που έχουν προσωπική ευθύνη για πολλά από όσα έχουν συμβεί στο Ίδρυμα όλα αυτά τα χρόνια, υπογράφουν μία κοινή ανακοίνωση.

Δεν αμφισβητούμε την ελευθερία έκφρασης κανενός, αρμοδίου ή μη.

  • Προφανώς, δεν αγωνιζόμαστε γιατί θεωρούμε ότι η «αριθμητική κατανομή των υπό απόλυση διοικητικών υπαλλήλων έγινε α) υπό καθεστώς μη πλήρους διαφάνειας, β) καταλήγει σε εσφαλμένα έως και παράλογα αποτελέσματα». Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική απαξίωσης της εργασίας και της ζωής, της δικής μας, όπως και όλων των άλλων εργαζομένων.
  • Προφανώς, οι πρώην πρυτάνεις του ΕΚΠΑ παίρνουν θέση υπέρ της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης που καταστρέφει τα πάντα, κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία, τη ζωή μας την ίδια, στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου! Προτείνουν απολύσεις που θα γίνουν «αντικειμενικά», «δίκαια» και με «διαφάνεια» για να περιβάλλουν με ένα μανδύα ορθολογισμού την πολιτική της εξαθλίωσης.
  • Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο υπηρετούν κι αυτοί την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», εφόσον η άρση της «άδικης μεταχείρισης» ισοδυναμεί με το να μετατεθεί ένα βάρος από τις απολύσεις σε άλλα ιδρύματα. Το ίδιο κάνουν κι όταν προτείνουν ως κριτήριο για τις απολύσεις την προσφορά στο «καθαρώς διοικητικό έργο του Πανεπιστημίου», βάζοντας στο στόχαστρο ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων.
  • Προφανώς, προτείνουν προσωρινή αναστολή της εφαρμογής της κοινής υπουργικής  απόφασης για τη διαθεσιμότητα, με σκοπό να δώσουν ανάσα στην κυβέρνηση και να εξουδετερώσουν την πίεση που ασκεί η απεργία μας. Κι όχι φυσικά να στηρίξουν τον αγώνα μας.
  • Προφανώς, το «κούρεμα»/απολύσεις του προσωπικού με το οποίο συνεργάζονταν τόσα χρόνια τούς αφήνει παγερά αδιάφορους. Όσοι αφελώς περίμεναν τα πρώην αφεντικά μας να βγάλουν μία ανακοίνωση στήριξης του αγώνα μας, έκαναν λάθος.
  • Προφανώς, η μείωση των συντάξεων τους δεν τούς έχει αγγίξει όπως εμάς το πετσόκομμα των δικών μας μισθών.
  • Προφανώς, ξέχασαν όλοι τους ότι το  δημόσιο Πανεπιστήμιο, το οποίο  υποτίθεται ότι υπηρετούσαν τόσα χρόνια, είναι κομμάτι του κοινωνικού πλούτου και όχι το μαγαζί τους.
  • Προφανώς, η προτροπή για λύση της απεργίας μας είναι απαράδεκτη και δε συνάδει ούτε με τα ακαδημαϊκά ούτε με τα συνδικαλιστικά ήθη.
  • Προφανώς, υπηρετούν τα δικά τους ταξικά συμφέροντα. Οι πρώην πρυτάνεις αντιπροσωπεύουν μόνο τους εαυτούς τους κι όσους υπηρετούν.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s