Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης της 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Η Γ.Σ. στις 23 Οκτωβρίου 2013 ψήφισε ομόφωνα το πλαίσιο αγώνα ως εξής :

1)      Συνεχίζουμε την απεργία, σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ της 18.10, ως την Παρασκευή 25.10 και προκηρύσσουμε νέα πενθήμερη απεργία 28.10-1.11.2013. Καλούμε την Ομοσπονδία να προκηρύξει απεργία για το ίδιο διάστημα.

2)      Περιφρούρηση της απεργία και γενικό-καθολικό κλείσιμο όλων των κτηρίων του ΕΚΠΑ.

3)    Το κλείσιμο της Πανεπιστημιακής Λέσχης εφαρμόζεται και το Σαββατοκύριακο 26-27.10.2013.

4)    Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας. Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.

5)    Η Δ/νση Διοικητικού παραμένει κλειστή, η λειτουργία της ελέγχεται από την απεργιακή επιτροπή και ο χώρος περιφρουρείται συνεχώς προκειμένου να μην αποσταλούν στοιχεία στο Υπουργείο.

6)    Επόμενη Γ.Σ. του Συλλόγου την Τετάρτη 30/10/2013.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ

1)    Το μέλος του συλλόγου Δημήτριος Σακκάτος, κηρύσσεται  έκπτωτος από τη θέση του Γενικού Γραμματέα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, καθώς η στάση του, οι πράξεις του και η δημόσια (τηλεοπτική) τοποθέτησή του σήμερα το πρωί πριν τη Γενική Συνέλευση, υπονομεύουν ευθέως το συλλογικό αγώνα και την απεργία και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του Συλλόγου και τις ομόφωνες αποφάσεις των προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων, τις οποίες είχε υπερψηφίσει και ο ίδιος.

2)    Ως απεργοί, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα τα κατεπείγοντα ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της απεργίας μας, όπως άλλωστε κάνουμε καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα μας.

3)    Μετατροπή του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου σε δράση των απεργών με παρουσία τους στα Προπύλαια από το πρωί στις 09.00.

4)    Εκδήλωση-συζήτηση σε συνδιοργάνωση με φοιτητικούς συλλόγους με θέμα τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης την επόμενη βδομάδα.

5)    Πέμπτη 31/10/2013 και ώρα 12:00, συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

6)    Καλούμε: Α) τους συλλόγους των διδασκόντων και όλων των άλλων κατηγοριών εργαζομένων και κυρίως των φοιτητών του ΕΚΠΑ να δώσουν τη μάχη με τις δικές τους αποφάσεις για τον κοινό αγώνα και Β) τους εργαζόμενους άλλων φορέων του δημοσίου να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Α. Γόντικα                           Μ. Παπαστεφανάκης                    Στ. Μωυσίδης

Advertisements

3 thoughts on “Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης της 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

 1. Θα ήθελα να ρωτήσω τους απεργούς κατά πόσον αληθεύουν δημοσιεύματα που τους θέλουν να αμοίβονται παρόλο που απεργούν.

  • Προφανώς και ΔΕΝ αμειβόμαστε. Επειδή η μισθοδοσία μας στέλνεται στους αρμόδιους φορείς 1-2 μήνες πριν από το διάστημα το οποίο αφορά, η περικοπή της μισθοδοσίας μας θα γίνει μόλις επιστρέψουμε στην εργασία μας. Δεδομένου ότι η απεργία είναι καθολική, οι Διευθύνσεις Διοικητικού και Οικονομικού δεν έχουν λάβει καν τα στοιχεία αφού και οι συνάδελφοι στις υπηρεσίες αυτές απεργούν.

  • Παρ’ότι η απάντηση των συναδέλφων είναι επαρκής θα την επεκτείνω. Προφανώς αγαπητέ φίλε αναφέρεσαι στο δημοσίευμα της » Καθημερινής » που είναι από τις πιο » αγωνιούσες » φωνές
   για το » κακό » που συντελείται λόγω των κλειστών Πανεπιστημίων.
   Επειδή και το Υπουργείο έσπευσε » έντρομο » να απολογηθεί απαντώντας με απόλυτα λαθεμένο τρόπο λέγοντας το αυτονόητο, πως το δεκαπενθήμερο προκαταβάλλεται,ενώ απέκρυψε επιμελώς να αναφέρει ότι η μισθοδοσία των μόνιμων και Ι.Δ.Α.Χ υπαλλήλων πιστώνεται στους λογαριασμούς αυτόματα από την Ανεξάρτητη Αρχή Πληρωμών,χωρίς φυσικά την διαμεσολάβηση του οικείου Πανεπιστημίου. Οψέποτε λοιπόν διακοπούν οι κινητοποιήσεις και επανέλθουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες στην κανονική ροή τους τότε θα διαπιστώσεις κι εσύ όπως και οι τόσοι άλλοι που » ευαισθητοποιήθηκαν » με το θέμα πως θα αποκατασταθεί η » διασαλευθείσα » τάξις!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s