Συμπαράσταση από την ανοικτή επιτροπή αγώνα δυτ. Αθήνας

Σήμερα η δικομματική συγκυβέρνηση του μνημονίου  υπακούοντας στους δανειστές , το ΔΝΤ και την  τρόικα  προσπαθεί να υποβαθμίσει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. Κύριος στόχος της είναι αρχικά η συρρίκνωση ,  αποδόμηση , διάλυση, καταστροφή τους και τελικά η ιδιωτικοποίησή τους .

Γι αυτό το λόγο επιχειρεί να απολύσει τους εργαζόμενους σ’ αυτά με τη δικαιολογία της κινητικότητας  και παρόλο που οι αξιολογήσεις δείχνουν ότι όχι μόνο δεν πλεονάζει προσωπικό αλλά χρειάζεται και άλλο. Για τον ίδιο λόγο μειώνει τον προϋπολογισμό για τη σίτιση και στέγαση  αλλά και για τα συγγράμματα των φοιτητών  προετοιμάζοντας το έδαφος για την επιβολή διδάκτρων ενώ  παραχωρεί λειτουργίες  των ιδρυμάτων  όπως  βιβλιοθήκες , ηλεκτρονικούς υπολογιστές  φύλαξη  και ασφάλεια σε ιδιωτικές εταιρίες .

Οι εργαζόμενοι των Πανεπιστημίων αλλά και οι φοιτητές αντέδρασαν στην προσπάθεια αυτή με συνεχείς απεργίες κα καταλήψεις. Η μνημονιακή κυβέρνηση μπροστά στην αντίδραση αυτή και ενώ βρισκόντουσαν στην έβδομη εβδομάδα κινητοποιήσεων , έθεσε σε εφαρμογή το αντισυνταγματικό και βάρβαρο μέτρο της ηλεκτρονικής απογραφής των εργαζομένων στα ιδρύματα.  Ορισμένοι εξ’ αυτών ερχόμενοι μπροστά στο φόβο της απόλυσης τελικά υπέκυψαν .

Εμείς  ως επιτροπή αγώνα της δυτ. Αθήνας θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση  μας σ’ όλους τους αγωνιζόμενους  συναδέλφους  στη δύσκολή  αυτή στιγμή του αγώνα τους  και καλούμε  τους κατοίκους  της περιοχής  μας  να σταθούν στο πλάι τους  για να έχουν και τα παιδιά της περιοχής μας το δικαίωμα  να σπουδάζουν στα πανεπιστήμια .

Ο  αγώνας  είναι κοινός. Για  να μη μοιραστούμε  τις ήττες  πρέπει  τώρα να μοιραστούμε την προσπάθεια να είναι νικηφόρος.

(Β΄ΕΛΜΕ, Σύλλογος  δασκάλων Αιγάλεω, μέλη του συντονιστικού  των εκπ. σε διαθεσιμότητα,  Ένωση γονέων Αιγάλεω, διοικητικοί ΤΕΙ Αθήνας , επ. αγώνα Βουγιουκλάκειου, ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση Απελάστε το ρατσισμό)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s