Καταγγελία Απεργοσπαστικών Πιέσων μελών ΔΕΠ της ΣΘΕ

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση που ανέβηκε στο site του τμήματος Φαρμακευτικής «Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Φαρμακευτικής προτίθενται να αρχίσουν τις παραδόσεις μαθημάτων στις 4 Νοεμβρίου λόγω σοβαρού κινδύνου απωλείας του εξαμήνου», όπως επίσης και το κάλεσμα που απεύθυνε ο πρόεδρος του Τμ. Φυσικής στα μέλη ΔΕΠ για Γ.Σ του τμήματος την Δευτέρα 4 Νοέμβρη, θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής :

  • To Συνδικάτο των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ αποφάσισε ομόφωνα στην Γ.Σ της Τετάρτης 30 Οκτώβρη τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα μέχρι και την Παρασκευή 8 Νοέμβρη και νέα Γ.Σ την ίδια μέρα. Η απόφαση περιλαμβάνει την περιφρούρηση της απεργίας και το καθολικό κλείσιμο όλων των κτιρίων του ΕΚΠΑ.
  • Ο Φ.Σ της Φαρμακευτικής έχει πάρει απόφαση στη Γ.Σ της Τρίτης 29 Οκτώβρη – συνεχίζοντας τη στήριξη τον αγώνα των εργαζομένων – την κατάληψη του τμήματος μέχρι και την Τρίτη 5 Νοέμβρη.
  •  Ο Σύλλογος ΔΕΠ της Σχολής Θετικών Επιστημών αποφάσισε την Τρίτη 30 Οκτώβρη την αποχή από τα εκπαιδευτικά και διοικητικά του καθήκοντα μέχρι και την Δευτέρα 4 Νοέμβρη που θα διενεργήσει νέα Γ.Σ.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες την ανακοίνωση των μελών ΔΕΠ της Φαρμακευτικής και την πρόσκληση του προέδρου του Φυσικού που και οι δύο καλούν τα μέλη ΔΕΠ ουσιαστικά σε απεργοσπασία και αντικειμενικά στέκονται ενάντια στον αγώνα που δίνουν εργαζόμενοι, μέλη ΔΕΠ και φοιτητές για να κρατηθεί όρθιο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο κόντρα στις πολιτικές της κυβέρνησης που στόχο έχουν να το απαξιώσουν και τελικά να το ιδιωτικοποιήσουν.

Καλούμε εκείνα τα μέλη ΔΕΠ της ΣΘΕ που προφανώς αγνοούν επιδεικτικά τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, αλλά και τις συλλογικές αποφάσεις των εργαζομένων και των φοιτητών, να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που υπονομεύουν ένα μεγάλο και δίκαιο αγώνα που και θέλουμε και παλεύουμε να είναι ενιαίος μέσα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Καλούμε ακόμα και όλους τους συναδέλφους διοικητικούς υπαλλήλους να μην εκτελούν καμία διοικητική πράξη (πέρα από αυτές που κρίνονται ως επείγουσες από την ανοιχτή απεργιακή επιτροπή), παραβαίνοντας έτσι τις αποφάσεις του Συνδικάτου μας. Τους καλούμε επίσης να καταγγέλλουν στην Απεργιακή Επιτροπή και στην Γ.Σ του συνδικάτου κάθε απόπειρα εκβιασμού τους – από όπου κι αν αυτή προέρχεται – που τους αναγκάζει να στραφούν ενάντια στον ομόφωνα αποφασισμένο απεργιακό μας αγώνα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s