Ψήφισμα Συμπαράστασης από το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind (ΠΑΣΕΤΙΜ WIND)

30.10.2013

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind (ΠΑΣΕΤΙΜ WIND) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζομένους και φοιτητές στα Πανεπιστήμια, που για 8η συνεχή εβδομάδα βρίσκονται και στηρίζουν αντίστοιχα απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις  διαθεσιμότητες–απολύσεις και την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της παιδείας.
Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται παρά τις τρομοκρατικές τακτικές της κυβέρνησης, με απειλές για επέμβαση εισαγγελέα και απολύσεις αν εκείνοι δεν προβούν στην επιβαλλόμενη ατομική αποστολή στοιχείων για τη σύνταξη της λίστας διαθεσιμότητας. Αυτή μάλιστα η πρωτοφανής κίνηση, να ζητηθεί από τους ίδιους να δηλώσουν στοιχεία για να διευκολύνουν την… απόλυσή τους!!, θυμίζει τις χειρότερες μέρες αυταρχισμού και τρομοκρατίας στην ιστορία, εξευτελισμού κάθε αξιοπρέπειας των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται ενάντια στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης, που οδηγεί στην υποβάθμιση και τελικά ιδιωτικοποίηση της παιδείας, με μια σειρά υπηρεσιών να περνούν στα χέρια εργολάβων, και με την προσαρμογή της στις απαιτήσεις της αγοράς για φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζομένους.
Οι εκβιασμοί της κυβέρνησης προς τους εργαζομένους των Πανεπιστημίων είναι η συνέχεια και όχι το τέλος των εκβιασμών προς την κοινωνία γενικότερα. Απολύσεις, καθιέρωση μισθών πείνας, απανωτά χαράτσια χωρίς τέλος, καταστρατήγηση στοιχειωδών δικαιωμάτων, ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού είναι λίγα μόνο από όσα μας επιβάλλονται στα πλαίσια της πολεμικής των κυβερνήσεων ενάντια στην αξιοπρέπειά μας και την ελευθερία μας, ενάντια στη ζωή μας.
Στα πλαίσια αυτά η απόρριψη των διαιρέσεων (δημόσιοι-ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι–άνεργοι κ.λπ.) και η συσπείρωση όλων μας σ’ έναν κοινό αγώνα αντίστασης απέναντι σε αυτές τις πολιτικές με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα είναι ο δρόμος για την υπεράσπιση των ζωών μας.
Θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και φοιτητές των Πανεπιστημίων που δεν σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν να μάχονται.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.
ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑΣΕΤΙΜ (Wind)
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s