“Μπορείς να στηρίξεις τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ απεργία;”

Αγαπητή και αγαπητέ συνάδελφε. Καθώς μπαίνουμε στην 9η εβδομάδα απεργίας, όπου αναμένονται εξαιρετικά κρίσιμες εξελίξεις, θέλησα αυθόρμητα να κάνω μια παρέμβαση προς εσένα. Ελπίζω πως, έστω κι αν δεν έχω βρεθεί ποτέ στο περίφημο «βήμα» μίας Γενικής Συνέλευσης, θα έχεις λίγο χρόνο ώστε να καταλάβεις για ποιον λόγο σου γράφω.

Για ακόμα μία φορά στην τελευταία μας συνέλευση, ακούστηκε ότι η απεργιακή επιτροπή χρειάζεται ενίσχυση, αλλά δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον μετά τη λήξη της. Πώς όμως κλείσαμε τις οκτώ εβδομάδες και συνεχίζουμε, προσπερνώντας λογομαχίες, συγκρούσεις αλλά και βολές από τόσους εξωτερικούς παράγοντες; Για να συνεχιστεί δυναμικά η απεργία μας και να φτάσουμε στην πολυπόθητη νίκη, δεν αρκεί να απέχεις απλώς από την εργασία σου, να παρακολουθείς συνελεύσεις και να ψηφίζεις αποφάσεις. Για να κρατήσεις τη δουλειά και τον μισθό σου, να ζήσεις την οικογένειά σου, μην αναθέτεις αλλού κάτι που κι εσύ μπορείς να κάνεις. Φαντάζεσαι πού θα βρισκόμασταν εάν ΚΑΝΕΝΑΣ δεν προσέφερε;

Επέτρεψέ μου να σου παρουσιάσω πόσα μέτωπα έχει μια απεργία. Προσωπικά, ίσως λόγω χαρακτήρα, δε μου είναι εύκολο να μιλώ σε φοιτητικές συνελεύσεις, σε συναντήσεις με μέλη Δ.Ε.Π. ή με άλλα σωματεία και συλλόγους. Επίσης, δυσκολεύομαι στη συγκέντρωση ατελείωτων πληροφοριών που πρέπει να μετατραπούν σε ενημερωτικά κείμενα. ‘Όμως η κατάσταση δε σήκωνε λιγοψυχίες και ενδοιασμούς, για αυτό επέλεξα να αναλάβω μια άλλη δράση από την πληθώρα εργασιών. Έτσι έδωσα σε συνάδελφους που έχουν επικοινωνιακή άνεση, ευχέρεια λόγου, ικανότητα συγγραφής, τον χρόνο που χρειάζονται για να υποστηρίξουν όσα εγώ δεν μπορώ να δώσω στον αγώνα ΜΑΣ.

Η παρουσία ακόμη περισσότερων στην περιφρούρηση των εργασιακών χώρων είναι άμεσα αναγκαία. Όλες οι Σχολές αυτή την εβδομάδα θα απειληθούν με άνοιγμα, λόγω πίεσης για την έναρξη μαθημάτων και της εξεταστικής περιόδου. Είναι απαράδεκτο η απόφαση των δικών μας Γενικών Συνελεύσεων για καθολικό κλείσιμο των κτιρίων ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της απεργίας σου, να εφαρμόζεται από λίγους διοικητικούς με τη συμβολή πολλών φοιτητών! Επιπλέον, είναι επιτακτική ανάγκη η Διεύθυνση Διοικητικού να περιφρουρηθεί δυναμικά από πολλά άτομα προκειμένου να παραμείνει κλειστή, καθώς ο κίνδυνος αποστολής στοιχείων στο Υπουργείο μεγαλώνει.

Η διαδικτυακή σελίδα που με φιλοξενεί εδώ, θέλει εμπλουτισμό από αρχεία με ενημερωτικά κείμενα, αποφάσεις προηγούμενων συνελεύσεων, θέματα που αφορούν τους φοιτητές κ.α. Χρησιμεύει ως κέντρο πληροφόρησης προς όλο τον κόσμο αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Τα όποια κείμενα γράφονται μπορείς κι εσύ να τα εκτυπώσεις ώστε να μοιράζονται παντού ή να τα αποστείλεις ηλεκτρονικά προς κάθε χρήσιμη κατεύθυνση.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να συνεισφέρεις, οι οποίοι σύντομα θα κοινοποιηθούν σε όλους μας. Οι δυνάμεις στις οποίες βασίζεσαι θα εξαντληθούν κάποια στιγμή αν δε δραστηριοποιηθείς άμεσα κι εσύ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ασχοληθείς πιο ενεργά και να συμβάλλεις όπου υπάρχει ανάγκη και με όποιον τρόπο μπορείς. Έτσι θα βρεθούμε αμετακίνητοι και ακλόνητοι ΟΛΟΙ να εορτάζουμε τη νίκη μας!

Αγαπητή και αγαπητέ συνάδελφε, σε περιμένω δίπλα μου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s