Ψήφισμα συμπαράστασης από το Σύλλογο Υπαλλήλων Γ.Γραμματείας Ισότητας Φύλων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται.

Οι συνάδελφοι -ισσες διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν για 10η εβδομάδα την απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις που διαλύουν το δημόσιο πανεπιστήμιο, παραδίδουν κρίσιμες λειτουργίες των ΑΕΙ στις εργολαβικές εταιρίες, και οδηγούν στην πλήρη απαξίωση και εν τέλει σε πλήρη ιδιωτικοποίηση την ανώτατη παιδεία (στο κράτος θα μείνει ό,τι δεν θέλουν οι επιχειρήσεις έλεγαν ήδη επί τρικομματικής κυβέρνησης).

Η Κυβέρνηση σε μια ακόμη επίδειξη αυταρχισμού με απειλές, εκβιασμούς προσφυγές στα δικαστήρια και μηνύσεις κάνει τα πάντα να κάμψει τον αγώνα των συναδέλφων.

Ταυτόχρονα όμως στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, αφού με αφορμή τον αγώνα των διοικητικών των ΑΕΙ: Θεσπίζει για όλους –ες την υποχρέωση της αυτοαπογραφής δηλ την υποχρέωση να συμβάλουμε στην απόλυσή μας και ταυτόχρονα καθιστά την παράλειψη απογραφής σε νέο πειθαρχικό παράπτωμα που οδηγεί σε αργία.

Αυτή τη φορά όμως η Κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο αφού παραπέμπει στο πειθαρχικό (κι αυτομάτως θέτει σε αργία) τους 268 ΑΠΕΡΓΟΥΣ συναδέλφους –ισσες των ΑΕΙ που δεν απογράφηκαν. Θέτει δηλαδή σε αργία συναδέλφους που δεν είχαν ΚΑΜΙΑ υποχρέωση απογραφής καθώς όντας απεργοί απέχουν από το σύνολο των καθηκόντων τους. Με αυτόν τον τρόπο ποινικοποιείται η ίδια η απεργία ως δικαίωμα.

Προφανώς η Κυβέρνηση κατανοεί ίσως καλύτερα κι από εμάς τους ίδιους ότι:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

όχι συμβολικά αλλά ουσιαστικά, καθώς χάρη σ’ αυτή την μεγάλη απεργία των 10 εβδομάδων έχουν μπλοκαριστεί τα επόμενα κύματα διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που έχει υποσχεθεί η δικομματική κυβέρνηση στην τρόικα (12.500 χιλιάδες μέχρι το Δεκέμβρη).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων εκφράζει τη συμπαράστασή του και τη αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργαζομένων στα ΑΕΙ.

Συμμετέχουμε μαζικά στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου και στη Συγκέντρωση και Πορεία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, των εργαζομένων της ΕΡΤ, της ΟΛΜΕ, των σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων που πλήττονται από τις μνημονικές απάνθρωπες πολιτικές στις 12μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s